WILLCO - Portland's Premier Painting & Remodeling Contractor

Jarecki Home Remodel- Project Complete!

October 4, 2016
Tagged: Remodeling

WILLCO has just completed a custom remodel and update for the Jarecki family in Northeast Portland.  Prior to working with WILLCO, the home was not meeting their family or business needs.  We were able to help them with reconfiguring the existing space; updating the kitchen and remodeling the upstairs living space with the addition of dividing walls and a new bathroom. The design required strategy to both open up the space and maintain the existing architectural footprint – the result is a functional, harmonious space.

The Jarecki’s operate their business, Moe’s Meats, out of their home—but their kitchen and utility room were inefficient and overloaded with both their business and personal needs. We opened up the utility room to the kitchen, and created a secondary prep space that would add much needed storage and counter space. Our design team reconfigured the kitchen and dining space, using modular cabinetry to add function and additional storage. With the addition of 100-year-old reclaimed wood beams, butcher block counters, and an environmentally friendly Marmoleum floor—the newly opened space has plenty of character and beauty as well as functionality. The design also included new, modular base cabinets and the reuse and refinish of existing upper cabinets to help keep the kitchen within budget.

The needs of the business on the home also made the space tight and as their business grew so did their need of additional space. Upstairs, the Jarecki’s had a large, open space that they had been using as a family living space and bedroom. WILLCO’s design worked within the existing structure, dividing up the space to comfortably accommodate two bedrooms and a full bathroom. Our design build team was mindful of the client’s request for natural light—creatively retaining the existing skylight, and increasing the bedroom window sizes for both light and code compliant egress. In some locations, the design pushed into the former attic space, in order to create more room for the new master bedroom and bathroom. The Jarecki’s wanted a bathroom that could accommodate their family; it was a challenge to work within the sloping roof lines of the upstairs—but with the custom tile shower,  pocket door, and strategic plumbing locations—we were able to create a comfortable and beautiful bath that meets their family’s needs.

We worked closely with the Jarecki’s to ensure that they were happy with each element of the design and that the design would meet the requirements of their business and family. We appreciate their trust in us when it came time to help them turn their vision into reality. We are proud of the work and know that they will enjoy the remodel and new spaces for years to come.

WILLCO
Professional performance.
Professional results.